Cum sa iti aranjezi apartamentul ca sa il poti vinde mai usor

Standard

Una dintre cele mai mari greseli pe care le fac proprietarii din Romania este ca nu renoveaza si nu curata locuinta, inainte de a lua legatura cu agentul imobiliar si cu potentialii cumparatori. In continuare, iti propun cateva sfaturi simple, care te vor ajuta sa transformi complet spatiul ce urmeaza a fi promovat.

Renoveaza-l si rezolva-i problemele
Tevile vechi, mucegaiul, gandacii din bucatarie, sistemul de incalzire lipsit de eficienta si peretii murdari nu vor atrage niciun cumparator, decat daca vinzi apartamentul sub pretul pietei. Repara tot ce se poate, adauga utilitati moderne(chiuveta, lavoar, vas de toaleta), scoate faianta veche si demodata, zugraveste peretii si asigura-te ca totul functioneaza impecabil. Astfel poti cere inclusiv un pret mai bun. Daca te bate gandul sa pui gresie peste tot, gandeste-te mai intai ca nimeni nu vrea sa se simta ca la spital in propria-i casa sau ca intr-un salon de coafura.

Fa curatenie in mod eficient
Ochiul vigilent al vizitatorului(e concentrat sa observe orice defect) va observa o urma de praf pe tocul usilor sau grasimea ramasa pe faianta in spatele plitei sau aragazului. Asa ca, pregateste-ti tot arsenalul pentru o curatenie eficienta.
Inarmeaza-te cu un aspirator bun cu filtrare prin apa, eventual care sa aiba si optiune de spalare sau aspirare umeda. Daca ai la dispozitie un model care doar aspira uscat, iti mai trebuie minim 2 mopuri si 2 galeti(pentru gresie, respectiv parchet). Pentru eliminarea molozului dupa renovare, saci, matura si faras vor fi necesare. Lavete umede si uscate, alaturi de perii si bureti, vor fi piesele utile pentru retusurile din baie si bucatarie.
Curata eficient gresia, faianta  Рrecomandam emanatworkР, geamurile si ai grija sa elimini toate resturile si petele de vopsea ramase in urma renovarii. Parchetul nou trebuie sters cu substante speciale, care ii vor accentua aspectul nou, dand incaperilor o nota de bun gust si lasand un mediul ambiant un miros placut.

Aspira de doua ori si spala eficient, iar apoi asigura-te ca incaperile nu pastreaza miros de var sau statut, aerisind zilnic locuinta. La nevoie, poti folosi un odorizant cu aroma discreta.

Cum vrei sa il vinzi si cam care preferi sa fie costul
Odata ce e perfect renovat si curat, daca intentionezi sa il comercializezi cu tot cu mobila, analizeaza piesele cu atentie. – Cel care isi achizitioneaza o locuinta prefera sa si-o decoreze dupa propriul gust, asa ca, incearca sa pastrezi pentru vizionare doar componentele noi si care vor da un aspect impecabil casei. Nimeni nu va fi atras de un dulap vechi, care ocupa toata sufrageria, de masa zgariata sau patata si nici de fotolii imbacsite sau cu tapiterie din piele, care s-a decolorat sau murdarit deja. Iti recomand sa folosesti mobilierul doar pentru a decora incaperile si pentru a demonstra vizitatorului ca apartamentul poate deveni un camin primitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *